Dachshund: Un prieten loial și adorabil – de ce sunt acești câini atât de populari?

Numiți și teckel, sunt una dintre cele mai iubite rase de câini din lume. Au corpurile lungi și picioarele scurte. Sunt apreciați nu doar pentru aspect ci și pentru personalitatea vibrantă. Sunt extrem de afectuoși, în special cu copiii.

Au un aspect distinctiv

Dachshund are numeroase caracteristici atractive. Corpul lor îi face amuzanți și adorabili. Sunt ușor de recunoscut. De-a lungul timpului au fost populari inclusiv în jocuri. Unul dintre personajele din The Dog House Megaways este această rasă. Din acest motiv jocul este foarte popular și atractiv. Câinii pot fi cu trei tipuri de blană – lungă, scurtă și sârmoasă. De asemenea, culorile sunt foarte variate. Oferă o gamă largă de opțiuni pentru toți iubitorii de animale de companie.

Personalitatea vibrantă

Au o personalitate foarte jucăușă. Acesta este un motiv important pentru popularitatea lor. Sunt cunoscuți pentru curaj și spirit aventuros. Sunt foarte curioși și mari exploratori. Se pot juca în parc sau în curtea casei. Sunt loiali și foarte protectori cu familia. De asemenea, deseori vigilenți și atenți la semnele de pericol.

Loialitate și afectivitate

Sursa foto

Acestea sunt trăsături definitorii ale rase. Formează legături puternice cu stăpânii lor. Sunt foarte devotați și iubitori. Adoră să stea în preajma oamenilor. Se bucură de toate momentele petrecute în familie. Afecțiunea se manifestă prin dorința de răsfăț. Vor să fie tot timpul lângă stăpânii lor. Caută să doarmă cu ei. De asemenea, iubesc să stea în brațe.

Inteligenta și adaptabilitatea

Aceste două trăsături îi fac unici. Sunt câini deștepți. Se pot antrena cu ușurință. Cu recompensele potrivite vei face totul cu ei. În plus, au nevoie și de laude. Se pot adapta ușor. Se acomodează la foarte multe medii de viață. Pot sta în apartamente mici. Dar le place și la curte sau în grădinile mari.

Conform Wikipedia, acești câini sunt de asemenea și foarte longevivi. Acesta este un motiv suplimentar pentru care să te bucuri de compania lor. Trăiesc între 12 și 16 ani. Îți vor fi companioni fideli pentru mult timp.

Vei descoperi acest câine peste tot. Îi poți admira în parcuri, la plimbare. De asemenea, în jocurile populare sunt tot timpul prezenți. Uneori sunt chiar personaje principale. Totodată, desenele animate au popularizat mult această rasă. Personalitatea lor perfectă îi face atât de interesanți. Copiii îi adoră. Descoperă în ei adevărați prieteni de joacă și distracție.

Atunci când cauți un câine, Daschund este soluția. Mai ales dacă ai și copii în familie. Se vor adapta imediat noului loc, indiferent de aspect. Nu contează dimensiunea spațiului pentru ei. Se pliază perfect pe stăpân. Ulterior, îi copiază acestuia toate obiceiurile. Astfel, devin prieteni devotați pe termen foarte lung.

Acești câini sunt iubiți pentru combinația dintre aspect, personalitate vibrantă și afectivitate. Loialitatea, inteligența și adaptabilitatea sunt aspecte foarte importante. Sunt mici, curajoși și aduc multă bucurie și dragoste în viața stăpânilor lor. Sunt unele dintre cele mai populare rase de câini din lume. Un astfel de companion loial, energic și adorabil este perfect pentru orice persoană.